El Nostre Parc Documentat

A partir d’ara, amb un telèfon mòbil es pot accedir a tota la informació dels monuments i espais emblemàtics del Parc de Sant Eloi. Ho permet la tecnologia dels codis QR amb els quals es pot visualitzar imatges, informació i qualsevol arxiu fent tan sols un clic a l’aplicació lectora de codis.

El projecte és totalment local perquè ha estat ideat i desenvolupat per persones i empreses de Tàrrega amb l’objectiu de divulgar tot el patrimoni artístic i arquitectònic del Parc.

El fotògraf Jaume Solé, l’empresa Dispromèdia S.L. i el taller Castellana uneixen forces per oferir als seus clients una solució adaptada a aquest innovador sistema.

Com Funciona?

A través d'un codi QR, elaborat amb forja, ceràmica o en una enganxina, l'usuari podrà escanejar el codi QR i connectar-se a la xarxa per ampliar la informació a partir d'un minisite web des d’on es podrà accedir a videos, textos, galeries i a qualsevol element que es pugui visualitzar en una web, adaptada especialment per a dispositius mòbils.

Primer QR en el Parc

El primer codi QR en el Parc de Sant Eloi va ser en el monument a Josep Castellana i Sangrà, president de l'associació dels Amics de l'Arbre entre els anys (1979-1998), en una etapa cabdal de transformació i vitalitat pel parc de Sant Eloi.

En aquest moment ja hi ha una xarxa de 22 monuments que incorporen els codis QR però en una segona fase es vol arribar a la cinquantena de peces i espais que hi ha al parc. Un valor afegit que fa que el parc es consideri un museu a l’aire lliure.

 

Si voleu saber el que veuríeu si escanegéssiu el codi QR del monument a Josep Castellana i Sangrà cliqueu en el primer botó.

Veure QR

Més informació sobre QRView