L'any 1995, el Govern de la Generalitat de Catalunya va distingir la nostra entitat amb la concessió de la Creu de Sant Jordi en reconeixement a l'obra iniciada feia més de vuitanta anys, a la ciutat de Tàrrega, per un grup de persones amants de la natura i preocupats per les necessitats de forestació del país així com la seva voluntat de transformar una serra àrida, aspra i erma, situada enfront de la ciutat, en el parc arbrat, amb fonts, places i passeigs que avui dia és Sant Eloi. A la vegada que es reconeixia igualment la tasca pedagògica empresa per l'Associació d'Amics de l'Arbre entre els escolars targarins, des dels seus inicis per fomentar i inculcar l'estima i el coneixement dels arbres i les plantes del parc i en general, a tots els infants i adults.

El decret de concessió és el 248/1995, de l'1 d'agost de 1995, i publicat al DOGC número 2103 de data 20 de setembre d'aquell any. El motiu que consta al decret de concessió diu:"Entitat pionera a valorar els arbres i la natura. Amb una història de més de vuitanta anys, ha portat a terme constants iniciatives per conscienciar els ciutadans de la importància del medi natural a Catalunya com una part indestriable del nostre patrimoni nacional".

L'acte de lliurament del guardó va tenir lloc al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya el dia 17 d'octubre de 1995. A l'acte hi varen assistir la totalitat dels membres de la Junta Directiva encapçalats pel president Josep Castellana i Sangrà, l'alcalde de Tàrrega, Frederic Gené i Ripoll, acompanyats per Jaume Aligué i Escudé, diputat al Parlament de Catalunya i promotor de la iniciativa per a la seva concessió.

Imatge dels membres de la Junta Directiva i autoritats en l'acte de lliurament del guardó.

Invitació per assistir a l'acte de lliurament del guardó a favor de M. Pilar Ribalta i Vilalta, secretaria de la Junta Directiva.