Mural Sant Jordi - Centenari Parc Sant Eloi - Amics arbre Tàrrega

'''Presidirà la plaça de nova construcció, dedicada al sant, al Parc de Sant Eloi. Aquesta plaça s'erigirà per commemorar el centenari de la fundació de l'Associació dels Amics de l'Arbre.

El mural de Sant Jordi es vol costejar per subscripció popular tal com fa cent anys es va erigir la font del Congrés al nostre parc.''

 

L'any 1913 una colla de visionaris targarins va pensar que el tossal sec i erm que hi havia al costat nord de la ciutat, amb el temps, es podia convertir en la joia més emblemàtica de Tàrrega i en l'única zona arbrada existent en moltíssims quilòmetres al seu entorn.

El punt de partida de la iniciativa fou el Congrés Agrícola Català Balear, tret de sortida de la transformació industrial i comercial de la nostra ciutat celebrat l'any 1910. Perquè quedés constància dels actes d'aquell congrés, van bastir la que encara avui s'anomena la Font del Congrés amb l'ajuda dels ciutadans que, mitjançant subscripció popular, sufragaren els costos. Aquesta fou l'arrencada inicial del nostre Parc de Sant Eloi.

Ara, cent anys després, amb una llarga i intensa tasca de moltes generacions cuidant i millorant aquella primera idea i, per a commemorar el primer segle d'existència de la nostra associació, hem cregut que s'havia de fer palès que l'esperit d'aquella gent segueix vigent en els nostres dies i, perquè les properes generacions ho puguin copsar, volem deixar un senyal que ho constati.

La plaça de Sant Jordi i el seu mural

En un lloc de nova creació al bell mig del Bosc de "la Caixa", s'està construint la plaça de Sant Jordi. La nostra proposta és, mitjançant subscripció popular com els nostres avantpassats, realitzar un alt relleu de bronze de Sant Jordi, patró de Catalunya, triomfant de la lluita amb el drac per a simbolitzar l'esforç i l'empenta d'un poble que, a la fi, venç totes les adversitats.

FITXA TÈCNICA MURAL

  • Dimensions: 120 x 160 cm
  • Material: Bronze
  • Autor: Josep Castellana Niubó
  • Cost: 18.500 €