Totes aquelles persones que tinguin interès a conèixer amb més profunditat la història de l'Associació del Amics de l'Arbre, els suggerim que consultin els llibres i articles publicats que es proposen:

 

1- El llibre de la serra de Sant Eloi a Tàrrega de Joan Tous i Sanabra. Publicat l'any 1990 amb motiu del 75è Aniversari de la fundació de l'Associació d'Amics de l'Arbre, editat per Excm. Ajuntament de Tàrrega i el Museu Comarcal de Tàrrega.

2- Tàrrega (1898 – 1923): societat, política i imaginari de Joaquim Capdevila i Capdevila. Editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat l'any 2008.

3- Patrimoni natural de Tàrrega. Descoberta i itineraris de Pere Serrano i Garriga i altres. Edició de la col·lecció NATAN de l'Ajuntament de Tàrrega, número 32.

4- La font del Congrés (1910 – 2010) de Xavier Garcia. Edició de la col·lecció NATAN de l'Ajuntament de Tàrrega, número 33.

5- Jardins de Catalunya de Manuel Ribas i Piera. Edicions 62, publicat l'any 1991.

- La sierra de San Eloy. Efemérides de la segunda década del siglo XX de Josep M. Segarra i Malla. Publicació del Centro Comarcal Leridano, núm. 117 de novembre de 1967.

- El paradís inventat. Sant Eloi, un parc públic a Tàrrega creat des de l'associacionisme popular de Carles Garcia i Hermosilla Article publicat a la revista cultural de l'Urgell URTX, número 7.

També es poden consultar els diferents articles apareguts a les revistes locals com Acció Comarcal, Crònica Targarina, Nova Tàrrega i d'altres.